Hiss Usa
Igår påbörjade jag min hiss och diss av USA och jag fick otroligt mycket reaktioner, vilket var väldigt kul! Här kommer iallafall min hiss av USA och ja, det finns mycket saker som jag älskar med detta land! 
 
1. Folket. Jag älskar Amerikanare, de är otroligt snälla och hjälpsamma! Ett exempel var när jag landade i LAX och var helt förvirrad. Jag hade först mellanlandat i San Fransisco för att sedan reda vidare, på flygplatsen så var det två män som bad mig att dumpa min väska i en automatisk "väskmaskin". När jag senare kommer till gaten så frågar de vart min väska är, jag sa att jag redan lämnat den och fick panik. På flyget satt jag och pratade med en tvåbarnsmamma och jag berättade gör henne att jag var livrädd över att min väska skulle försvinna eftersom jag hade alla mina saker där. Hon sa att hon skulle hjälpa mig när vi kom fram till LAX, mycket riktigt- Hon hjälpte mig att hitta min väska, hon gick med mig ut och väntade tillsammans med mig på att min buss skulle komma och stod där tills jag var i "säkerhet". Dessutom så gav hon sitt nummer till mig och sa att jag skulle ringa henne om det blev några som helst problem under min första natt för då skulle hon kunna komma och hjälpa mig! 
 
 
 
2. Restauranger. Maten på restauranger här i USA är överlag väldigt billigt! För mig som är vegetarian så brukar en middag inte överstiga 150 kronor, och då har jag även köpt en dricka och drixsat! Drixsa är något som man måste se till att göra här, hemma i Sverige så är det inte jättevanligt att man är generös med dricksen, men här måste man vara det eftersom det är dricksen som blir deras lön. 
 
 
 
 
3. Vädret. Nu kan jag inte tala för hela landet, men jag kan iallafall tala för Kaliforninen. En anledning till varför det är så fantastiskt att bo här är pågrund av vädret. Jag som oftast har en lektion på morgonen och sen är ledig fram tills eftermiddagen kan gå ner och lägga mig på stranden efter första lektionen och plugga, vilket är helt fantatsiskt! 
 
 
 
4. Starbucks.Här finns Starbucks i var och varannat gatuhörn och det är billigt om man jämnför med de svenska priserna. En liten kaffe här är som en mellan kaffe hemma i Sverige! 
 
 
 
5. Shopping. Shoppingen i USA är helt fantastisk, att handla märkessaker här är så otroligt billigt om man jämnför med de svenska priserna. Ett exempel är Converse som kostar någonstans mellan 7-800 kronor hemma i Sverige, här kostar de ca 300 kronor och folk använder de som slit och släng skor. 
Om man köper ett par converse hemma i Sverige så är man rädd om dom, men det behöver man inte vara här eftersom man får ca 3 för 1 här. 
Dessutom så finns min favoritbutik här- Forever 21! 
 
 
 
 
 
6. Fri påfyllnad av dricka på resturang. Vet egentligen inte om detta är bra eller dåligt, men jag tycket om det! För det första så är det otroligt billigt att beställa in läsk på resturangerna och sen så kommer de och fyller på om man har druckit upp! Det är iallafall väldigt skönt att inte behöva betala för varje dricka man dricker upp! 
 
 
 
 
 
7. Man kan gå klädd hur man vill. Det är inte ovanligt att se Amerikanare vandra runt på gatorna i sina pyjamasar. Att gå runt i pyjamas är väl inget jag förespråkar, men det händer ofta att jag går runt i träningsleggins bara för att det är skönt! 
 
 
 
8. Tv-serier & Film. Om det är något som Amerikanarna är duktiga på att göra så är det att få till bra filmer och tv-serier! 
 
 
 
 
9. Stoltheten. Trots att det finns väldigt många saker som skulle kunna bli bättre i detta landet så är ändå alla så otroligt stolta över sitt land. Det är något som jag skulle vilja se mer i Sverige, där vi faktiskt har allt vi kan tänkas behöva. Det enda som egentligen skulle kunna göra Sverige bättre är vädret, men det kan inte någon rå för! 
 
 
 
10. Gentlemen. Amerikanska killar är verkligen riktiga gentlemen's och man märker att de är uppfostrade till att vara det. De håller upp dörrar och är verkligen trevliga! 
 
 
 
Det var dessa hissarna jag kom på just nu, jag älskar USA av hela mitt hjärta och jag älskar att bo här. För mig så överväger de positiva det negativa! 
linah

sånt är ju bra! tyvärr så finns det väldigt mycket rasism där + sjukvården är inte så bra^^

Svar: Precis!
emmaengstrom.blogg.se

liamochmelvin.blogg.se

Jättebra inlägg! USA "kommer" med mycket bra. :)

Svar: vad kul att du tycker det! Ja, jag älskar det här! :D
emmaengstrom.blogg.se

Lili

Vad kul att folk verkar så trevliga där! Jag skulle verkligen vilja pröva att bo i USA någon gång, helst då i Kalifornien.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress