Saknar svensk mat
Igår var det dags att åka iväg och handla mat, vi drog till Trader Joe's där allt är organiskt. Var skönt att få se färsk frukt och sallad som inte kostade skjortan, det är ändå dyrt men inte lika svinigt dyrt som det är på Ralphs. 
Det var även igår som jag fick en enorm längtan efter Sverige eller rättare sagt jag saknar maten som går att köpa hemma.
Saknar quorn & soja, finns tydligen en affär som säljer quorn här men den affären ligger en lång bit härifrån! 

Igår åt jag min första amerikanska pizza,  godaste pizzan jag ätit typ! Tog en pizza med champinjoner, ananas och fetaost, det var en väldigt unik men god mix! 
Till pizzan fick man parmesanost och chilli som man kunde lägga på, lite skillnad från Sverige när man får sin vitkålssallad. 
Beställde den genom en hemsida så jag gick den hemkörd, i Sverige kan man få pizza hemkört men that's it typ. Här kan man få pizza, italiensk pasta, kinamat, glass och man kan tillomed få donken hemkört. Det säger en del om hur USA är, portionerna är gigantiska och snabbmat är jättebilligt. 
I förra veckan hängde jag med Matilda's och Elins nya roomie när hon precis kommit, hon köpte en wrap på donken och den var typ som 2 wraps hemma i Sverige. Kollade även på menyn och man kunde få 2 big mac, 20 nuggets och pommes + dricka för 15 dollar, vilket är typ 130 spänn! Inte så konstigt att folk är dödligt överviktiga. 


My classes + Magic Men
Sedan jag sist uppdaterade så har det hänt en hel del roliga saker, skolan har börjat och jag tycker att det är väldigt intressant även fast det känns som att det kommer att vara rätt så svårt! 
 
Jag kommer att läsa Terrorism & Criminal Justice Systems & Crime and human behavior på måndag- och onsdagar, bägge klasserna verkar rätt så svåra men intressanta! Än sålänge har vi bara fått våran Syllabus, men det riktiga plugget startar under nästa vecka! Det jag har fått reda på är upplägget i terrorismklassen och hur vi kommer att jobba, vet även vad slutprojektet är- en inlämningsuppgift om ett specifikt ämne inom terrorism på 6-8 datorskrivna sidor... 
Sen så kommer vi att ha 2 vanliga prov, 1 prov under midterm och 1 prov under finals. 
Crime & Human Behavior verkar även den superintressant, men i slutet så kommer vi att få utdrag ifrån mordutredningar och vi skall kunna avgöra om personen som begått ett mord är psykiskt störd eller bara en otroligt ond människa. 
 
På tisdagar- & torsdagar spelar jag tennis, har än sålänge bara gått igenom syllabusen och skjutit några bollar... Jag är värdelös på tennis, trodde att jag skulle vara bättre än vad jag är, men som tur är så valde jag en beginners class. Mitt tennisrack kom idag förresten, beställde det via amazon, insåg nu att det är ett barnrack.. Men det får helt enkelt fungera. 
 
På fredagar kommer jag att ha Fund of Puplic speaking, är så jäkla nervös. Känns såååå svårt och det är knappt några internationella studenter med i klassen, men förhoppningsvis kommer jag att utveckla min engelska! 
 
Utöver dessa klasser så har jag ju även Life Fitness, får då tillgång till gymmet och i nästa vecka skall jag på hälsoundersökning där de skall mäta allt möjligt, kondition, kroppsfett med mera, läskigt! 
 
Vad mer har hänt här den senaste tiden? Igår var vi på Magic Men, Magic Mike IRL. 
Sjukt vältränade killar alltså, tycker dock rätt så synd om dom, jucka runt på en massa tjejer som tar på dem verkar väl inte direkt roligt. Var en gång under showen som de som ville fick komma upp på scenen för en lapdance, var typ feta amerikanska tanter som gick upp, en tjockis försökte dra av en av killarna sina kalsonger, stackaren! 
Plus att igår när vi kom hem från Magic Men råde det kaos på Beach City, vi fick uppge våra för och efternamn för att ens få passera in till lägenheterna, sen från ingenstans gick ett brandlarm igång som någon idiot hade startat, då var hela BC fullt av poliser som tvingade oss till att gå bak på baksidan och de ville först att vi skulle hoppa in i en buss i väntan på att brandmännen skulle komma. Tiden gick och jag som blev påskyndad av en polis att springa ut på utsidan hann inte ens sätta på mig några skor, så jag stod i enbart strumpor, skjorts och en tjocktröja mitt ute i kalla natten. Det kom aldrig några brandmän och vi fick till slut återvända in till våra lägenheter. 
Poliserna här var inte direkt glada, eller det var en ung kille som bara stod och skrattade och skämtade när man frågade han vad det var som hände. 
Ännu en cool sak är att jag och en annan svensk skall ner till Santa Barbaras Police Department nästa vecka och fylla i blanketter för en "Ride Along" hos polisen, då får man åka med polisen på patrullering och se hur de jobbar, kommer verkligen bli intressant!!! 
 
 
Ikväll bär det av till IV! Är taggad till tusen! 


Matilda, jag, Elin | Arlington | Magic Men | Santa Barbara pier  
 
Martin Luther King day
Idag var det Martin Luther King day här i USA, inte för att jag har märkt någon direkt skillnad på denna dagen i jämförelse med de andra dagarna här...

Vaknade rätt så tidigt imorse och kollade på några avsnitt av Private Practice, gick upp och käkade frukost och segade. Runt ett-tiden mötte jag upp Amanda, Matilda och Elin x 2 för lunch. Vi käkade på ett italienskt ställe men sadla så bestämde jag nog helt fel rätt, var liksom bara pasta med lite tomater, vitlök och olivolja! 
Sedan vi kom hem från lunchen har jag inte gjort något speciellt, har pratat med mina roomies och jag kan säga redan nu att jag stortrivs! Alla tjejer är verkligen jättesnälla, vilket är väldigt skönt. 

Imorgon är det första dagen i skolan, börjar klockan 9.35 med en tennisträning, efter det ska jag köpa böcker och ner och prata med de som jobbar vid gymmet. Jag kommer även att läsa Life Fitness men för att få tillgång till gymmet så måste man genomgå en introduktionskurs, så jag hoppas att jag kan gå den på torsdag eftersom jag endast har en lektion då! 

Detta kommer att bli så roligt! 


Fiskmås ute på piren

En man på stranden byggde denna på typ 10 minuter, helt sjukt! 

Min gigantiska tallrik med tomater och pasta.