Annoying
Ett ämne som gör mig väldigt irriterad och i vissa fall förbannad är när folk klankar ner på ridsporten och menar att det inte krävs något för att kunna hoppa hinder på 160 samt göra galoppiruetter, passage och piaff, enligt dessa experter så är ridport en löjlig sport där det är hästen som gör allt arbete, men det är långt ifrån bara hästen som gör allt arbete. 
 
 
I all hästsport krävs det precision- både i hoppningen och dressyren, man kan inte göra något halvdant eftersom det kan bli väldigt fel, detta gäller både vis hantering och ridning. 
För att kunna hoppa dessa enorma hinder så krävs det att man kommer mot hindret i rätt tempo, det kan inte gå för fort och inte för långsamt. Man skall även komma rätt på hindren och man skall ge hästen den eftergift den behöver under svävningsmomentet, när hästen väl landar skall man både kunna ta vara på den energin som finns men samtidigt rida i ett kontrollerat tempo, allt detta jag just skrivit skiljer sig från häst till häst, olika hästar trivs bäst på olika sätt. 
 
I stallet krävs det att man tänker på säkerheten, det är allt från ryktning, till att släppa hästen i hagen. 
Hästar är väldigt snälla djur, men dem är flyktdjur så om något händer så flyr hästen. 
 
När Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset så blev det enormt mycket disskusioner, vissa tyckte att det var en skandal att han hade vunnit- det kunde ju inte ske! Medans vi ryttare blev otroligt glada, han är 100% värd det och vi har han att tacka för att ridsporten har fått mycket mer respekt i detta land. 
 
Nu när Sara Algotsson vann OS- silver i fälttävlan uttalade sig en väldigt talangfull triahlton-utförande människa i ett twitterinlägg där han fullkomligt hånade ridsporten och antydde på att både ridsport, lerduveskytte och segling var sporter där varken blod, svett och tårar behövdes. Detta är fel
I de flesta fall klankar folk ner på varandra på grund av avundsjuka, det kanske avundsjuka i detta fallet? För att ridsport är så otroligt fräckt och helt otroligt att kolla på.