Akka & Pippi
Hej!
Var i stallet förut och red igen en lektion och hopptränade.
När jag red igen fick jag Pippi, en häst som jag absolut inte kommer överens med... Vi hade dock några bra stunder under ridpasset, fast till största delen gick det kasst. Under lektionen var det mycket serpentinbågar och volter, alltså lösgörande övningar. I skritten gick han bra från början, fast traven hade jag inte någon större koll på.
Alltså kan man samanfatta detta ridpasset med tre ord - Det gick kasst!
 
En timme senare satt jag uppe på Akka, min prinsessa! Enligt mig är det clarebergs bästa häst.
Eftersom det regnade som aldrig förr så kunde vi inte genomföra våran plan som var att hoppa ute på terrängbanan, vilket var väldigt tråkigt. Istället byggde vi upp en egen liten terrängbana i manegen med titthinder (ex. halmbalarna, vågplanken på marken), smala hinder och en vanlig kombination.
Detta ridpasset gick super!
Vi fick många bra språng och Akka hoppade som en gud, hon är så duktig.
 
Mamma filmade så jag ska fixa iordning en film som kommer upp senare!
Tillsvidare får ni nöja er med en kass bild.
 
Dandelino
jenamors!
Dagen började med att jag försov mig med hela 30 minuter, efter det fick jag rusa upp ur sängen och slänga i mig min frukost, byta om och sedan rusa ut till stallet.
Jag fick rida dubbellektion på Dino. (Jag red igen även idag)
 
Under första lektionen tränade vi på öppna och övergångar från skritt- trav, trav- skritt och trav - galopp. Under den andra lektionen var det skänkelvikningar som stod på schemat.
Dino skötte sig utmärkt och det kändes väldigt bra, några gånger piggnade han till men jag hade kontroll.
 
Jag har alltid gillat Dino, eller inte första gången jag red honom eftersom då var jag sämst och hästen var mer i luften än på marken, men som tur är har jag utvecklats.
Det krövs att man är mjuk och stadig eftersom han är väldigt känslig och uppfattar minsta lilla, men jag tycker att han är en riktigt go häst! :)
 
 

 

 

Ang. filmen från hoppträningen igår så kommer den upp ikväll! När jag väl hade laddat upp den på youtube så fick jag ett mail om att jag kanske brutit mot upphovsrättslagen eftersom jag hade med musik...                            Så det var bara för mig att ta bort videon eftersom jag absolut inte vill bli anmäld. Därför har jag gjort om filmen och denna gången utan någon musik, vilket suger. Men filmen kommer iallafall upp!

Det var du som fick min fallskärm att vecklas ut
Denna kvällen har varit grym, önskar att alla kvällar skulle vara som denna.
Började med att vi åkte ner till kungälv och köpte 2 Ben & Jerry's glassar - Half baked och Baked Alaska.
Jag raffade åt mig half baked och Gabriel åt Baked Alaska glassen, kan tillägga att båda blev nöjda med valet.
Samtidigt som vi åt kollade vi på första avsnittet av Glee (Försöker få hela familjen att kolla på det).
 
Gissa vad jag gjorde precis efter att vi handlat?
Jag och pappa åkte ner till en parkering och jag fick köra för första gången i mitt liv! Det gick väldigt bra, men jag tror att det är för att jag kört så mycket traktor, vilket gör att jag har lärt mig hur koppling, broms och gas fungerar.
 
Imorgon ska jag ut till stallet runt klockan 5 och rida lektion och sedan hoppträna, kommer bli awesome! :)